vineri, 15 octombrie 2010

Traditii si...si ce?

Pentru inceput vreau sa spun ca sunt atat de enervat de traditiile astea , ca imi vine sa ma iau la cearta cu parintii mei . Ei vor sa faca nu stiu pomana dupa 10000 de ani dupa ce a murit ultimul care a murit din familia mea , pentru ca ei cred ca daca fac asta Domnul dupa ce i-a trimis deja in iad , pentru ca niste oameni care au credinta numai cand se duc la biserica o duminica pe an inafara de paste si craciun ,pentru mancarea care o dau ei de "pomana" Domnul ii cheama in rai si le spune hai stati aici ca niste oameni au dat de mancare la alti oameni care sunt rude , deci nici macar nu fac un bine sa de-a la saraci ca aia mor de foame mananca aer si niste paine cu 3 straturi de mucigai de la gunoi . Ma uitam eu cum pregatea al batranu' constiincios o lumanare cu prosop , si o intreba pe bunicamea "lumanarile trebe aprinse ?" bunicamea zice normal , la care eu nu am mai putut si am scapat o vorba si zic da de ce? unde scrie ca trebe aprinse ? si vine si explicatia care m-a facut sa scriu asta pe blog , cica daca dai aprinsa lumanarea au lumina aia morti acolo unde is ei , dar daca is in rai crezi ca mai au nevoie de lumina ta pricajita de pe pamant ? au ei acolo cea mai tare LUMINA ,adica Domnul ...si daca is in iad , cu ce crezi tu ca ii ajuta lumina aia (asta zic ca daca is in rai sau iad , presupunand ca e adevarata toata aceasta poveste inventata de o baba care nu avea ce face si zic asta pentru ca nu scrie in Biblie sa dai nu stiu ce lumanari pentru nu stiu ce morti)...incerc sa ma calmez acum gandindu-ma ca poate am fost prea critic , dar sincer nu ma mai pot abtine , e prea de tot .
Multumesc Domnului ca m-a dus sa vad si eu studiul azi la bise la noi , si ii multumesc pentru ca mi-a dat o stare atat de faina dupa studiu, cum nu am mai avut de mult . 

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu toti oamenii stiu acele lucrui despre Dumnezeu pe care le stii tu, ei au fost invatati altfel.


    Normal ca o lumanare nu are nici un efect, dar noi nu trebuie sa-i judecam, noi treuie doar sa le vorbim despre Dumnezeu atat cat putem, si sa fim lumina prin comportamentul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. asa-i , si asa am incercat , numa ca nu am mai putut sa rezist si am izbucnit...insa nu pot sa inteleg cum sunt asa de incuiati nu isi dau seama ca nu are sens?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu inteleg nici eu asta, dar daca Dumnezeu are planuri cu ei , la un moment dat va lucra in viata lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu isi dau seama pt ca au inima impietrita si nu vor sa asculte.

    RăspundețiȘtergere