sâmbătă, 23 aprilie 2011

Hristos a inviat! am o intrebare , aceste cuvinte sunt doar cuvinte? sau luam si gandim cuvintele si incercam sa traim asa cum zic ele .
In legatura cu aceste cuvinte in seara asta mi-a fost demonstrat ca sunt doar niste cuvinte , o formula de salut de fapt nu numai in seara asta am observat , toata viata mea daca ma uit in urma noi de paste nu mai spunem "buna ziua " sau alte formule de salut , ci Hristos a inviat . Interesant e ca desi e sub nasul nostru daca pot spune asa adica aceste cuvinte pe care le folosim ne arata foarte multe, pe noi nu ne doare si ne continuam viata la fel , ok spunem Hristos a inviat , asta inseamna o bucurie imensa si pe langa bucuria asta vor veni si alte schimbari de comportament .Eu unul recunosc am probleme mari cand e vorba de o sarbatoare pentru ca nu pot sa nu vad cum tot romanu se duce la biserica evlavios , cu capul plecat (sau nu) sa ia lumina ,  asta e traditia asta facem probabil asta isi spun multi dintre ei dar sa citeasca putin Biblia sa cerceteze nu fac ,dar trecem peste si problema mea este ca in loc sa fiu fericit sa traiesc cum trebuie aceste cuvinte , sunt deranjat de niste oameni pe care nici nu ar trebui sa ii bag in seama .Ei isi amintesc de moartea si invierea Domnului Isus numai de paste " vine pastele mergem la biserica pentru ca si asa nu am mai fost de pastele trecut , luam lumina si mergem acasa " dar unde e semnificatia pastelui ????am auzit la o predica ceva de genu daca am intreba oamenii ce cinstiti voi acum? raspunsul lor nu stiu daca ar fi cel corect , CINSTIM PE MANTUITORUL NOSTRU .nu stiu poate vor spune pai ne adunam si noi cu familia si mancam si ne simtim bine in prezenta celor din jur , sau altele , tare ma tem ca nu ar fi raspunsul corect.
In aseara aceasta m-a suna taicamiu si imi spune Hristos a inviat , la care eu ca sa nu zic Adevarat a inviat , am zis Asa e ca a inviat , reactia lui m-a lasat masca , adica daca eu nu respect traditia si nu ii zic Adevarat a inviat si in loc de adevarat zic asa e inseamna ca eu m-am luat de credinta lui si ca am facut o greseala , nu vad greseala , nu stiu de ce am zis Asa e ca a inviat ,dar stiu ca am spus , mie lucrul acesta imi arata ca pentru multi dintre ei la fel ca si pentru taicamiu este doar o formul de salut , la care daca eu iti zic Salut tu trebuie sa raspunzi cu Buna daca zici Hei sau alta formula de salut este gresit .
Deci Hristos a inviat , e doar o formula de salut ? sau ceva mai mult , care ar trebui sa ne schimbe viata pana la urma .
P.S.: Sa nu uitam semnificatia pastelui.


daca am gresit pentru ca am raspuns asa la Hristos a inviat , spuneti-mi ca sa stiu si eu.

4 comentarii:

  1. nu e doar o formula, e ceva mai mult decat atat..
    El este viu, si mai mult decat in cuvintele de pe buze ce le rostim in aceste zile, El trebuie sa fie viu in viata noastra si in inima noastra! Nu toti oamnii l-au primit..
    dar, nu trebuie sa te enervezi ci sa te rogi pentru tatal tau ca sa inteleaga si el, semnificatia acestor cuvine.

    RăspundețiȘtergere
  2. stii ce cred eu ? eu cred ca e doar o formula pentru mai mult decat majoritatea , daca iei pe om sa vezi parerea lui inainte sa il lasi sa gandeasca calumea la aceste cuvinte, asa e .. deci mi se demonstreaza asta in fiecare zi , cu fiecare om pe care il intalnesc.. + ca de ce ortodocsii spun Hrostos a inviat , doar 40 de zile pe an sau nu stiu cat.. de ce nu zic in fiecare zi ? la biserica unde merg acum , se aminteste dese ori de jertfa Domnului Isus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai asa este, trebuie sa ne amintim de jertfa Lui in fiecare zi, si sa ii multumim pentru darul minunat pe care ni l-a dat.Am stat de multe ori si m-am gandit..ca se zice de alti zei sau dumnezei dar ca nici unul din ei nu a facut un asa sacrifciu pentru oameni.Nu stiu daca au fost inventate cuvintele care sa poata sa exprime cat de mare este El, si cat de minunat.

    Ma departez de la subiect, dar am vrut sa o spun, da ai dreptate si aici, pentru multi e doar un salut insa in noi trebuie sa fie viu mereu, sa fim lumina..desi e cam greu uneori.

    RăspundețiȘtergere