vineri, 4 martie 2011

"Dumnezeu nu apare la stiri" suna intr-un fel ciudat , nu ? asta e titlul unei melodii de la vama ..in melodia asta versurile spun ceva asemanator cu ce am scris mai jos , asemanator nu sinonim , ci apropiat pe acolo pe undeva.
Azi inainte sa plec la scoala , am vorbit cu un fost coleg si din vorba in vorba am adus in discutie subiectul pe care l-am avut ultima data , legat de Dumnezeu , el acum nu stiu jumatate de an , nu stiu exact exact cat timp un urma , se declara ateu ,nu il durea de Dumnezeu , nu avea treaba cu nimeni si nimic, se lupta doar pentru el si facea doar ce ii place (cel putin astea erau cuvintele lui pe atunci) ,fiindu-mi coleg 8 ani  imi face placere sa mai vorbesc cu el sa vad ce a mai facut , si spre surprinderea mea , se declara ateu , el fiind un baiat care mergea la biserica la ortodoxi destul de des , iar eu nu intelegeam de unde schimbarea asta asa drastica , astazi cand am vorbit cu el , il intreb tot ateu de declari ? iar el zice ca nu , m-am bucurat sincer sa aud asta , spunea ca " nici sa te declari ateu nu e ok , atei se declara cei emo sau rockeri " el avea oarecum tendinte asa mai emo adica ii placea melodiile gen emo , si lucruri de genu , trecem peste , spunandu-mi ca merge la biserica duminica de duminica , m-am bucurat si mai tare , si i-am pus o intrebare pe care de multe ori o aduc in discutie cu ortodoxi , despre icoane la care el imi raspunde ca prin icoane ei si el ii transmit lui Dumnezeu dorintele si multumirile , si ii zic dar nu e drept sa te inchini direct lui Dumnezeu ? adica asa scrie in Biblie , ce nevoie ai de icoane daca El e mereu langa tine , iti stie trecutul , prezentul si viitorul (si subiectul asta a ramas asa in plop , no answer), eu zicandu-i ca Dumnezeu iti cunoaste si viitorul , vine un raspuns de la el care m-a lasat putin fara replica si zica asa "nu ma viitorul til faci tu" asta a fost raspunsul lui , am incercat sa ii explic ca Dumnezeu ii stie viata dinainte sa se nasca el , pentru ca de aia a trimis Dumnezeu pe Fiul Lui acum 2000de ani sa moara pentru noi cei care existam azi , adica dupa 2000 de ani .. spunandu-mi ca el crede in Dumnezeu i-am zis sa citeasca Biblia si din nou lasa si partea asta in plop...si zice dau cuvant cu ,cuvant din ce mi-a scris "tu pana la urma nu te inteleg , teai lepadat de credinta care ai primito la nastere" la care eu zic , religia ortodoxa nu e cea pe care eu am ales-o,acum am o relatie personala cu Dumnezeu e intre mine si Tatal meu Cel atotputernic, religia au ales-o parintii pentru mine  + ca in Biblie undeva zice sa nu uitam ce am am auzit la inceput , apoi eu ce am auzit eu este drumul pocaintei , ca altii au facut alegerea pentru mine dinainte sa aud si sa fiu constient de faptele mele e partea a2a , nu e nici o problema , a fost timpul cand am ales eu pentru mine, Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege . acum el a spuns credinta , credinta e aceeasi zic eu , adica suntem crestini in Dumnezeu ne incredem. si subiecul asta a ramas iar in plop , asa are el stilul lui de a trece de la un subiect la altul fara sa il termine pe cel precedent.

Ma gandeam atunci dupa ce am terminat de vorbit cu el , ca e greu sa spui cuiva despre Dumnezeu adica in cazul fostului meu coleg , el avea ideile lui , si mi-a fost destul de greu sa ii arat ca exista o carare directa spre Dumnezeu , fara intermediari, dar nimeni nu a zis ca v-a fi usor , dar daca noi stam langa El , El ne va da intelepciune ca sa ne fie mai usor. Dumnezeu este aici , Dumnezeu este acolo, Dumnezeu este peste tot , la orice moment din zi si din noapte.

4 comentarii:

  1. Da, Dumnezeu este peste tot si se bucura cand vede ca le spui si altora despre El, multor le este rusine sa faca asta.Si cred ca si colegul tau a ramas pe ganduri dupa tot ce i-ai zis tu chiar daca, pe moment subiectul au ramas in plop pentru ca Biblia ne spune ca nici un cuvant nu se intoarce fara roada inapoi ( nu mai stiu exact cum si unde)
    imi place cum ai gandit la partea in care ai zis ca ti s-a dat sansa de a alege tu singur.Si sunt sigura ca si Lui ii place ce faci si vrea ca tu sa continui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant, Robert! Am avut si eu asa o perioada, ca a tipului respectiv. Satana m-a fost orbit din toate punctele de vedere, astfel eu incepand sa`mi pun tot felul de intrebari despre existenta si etc. Daca te cunosti cu el, poti sa-i ramai aproape si cu ajutorul Domnului sa-i arati ca a ales o cale gresita... Domnul sa te ajute! Eu am fost binecuvantata de Domnul caci mi-a scos in fata niste persoane deosebite, si care m-au ajutat sa ma indrept. De altfel, nu stiu unde ma puteam afla acum, sau in ce situatie (cu siguranta proasta).
    Si cum a zis si Lavinia, ai avut curaj! O sa ma rog in continuare pentru tine, sa te binecuvinteze Tati cu astfel de curaj si mai departe. El lucreaza cu siguranta... mari sunt minunile Lui!!! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Jeliza spunea...
    Robert tre sa ai mult curaj sa vb cu un ateu...astia is cel mai greu de convins ca exista Dumnezeu...oricum e de datoria noastra sa le spunem ca exista Dumnezeu...avea Richard Wurmbrand
    o vorba "Dacă nu vezi pe Dumnezeu, nu înseamnă că nu există. Poate înseamnă că tu eşti orb. Orbirea nu e o calitate. Este doar absenţa luminii."
    un om care nu experimenteaza viata cu Domnul, nu stie ce pierde...si eu cred k acolo undeva in inima lor stiu ca Dumnezeu exista, doar ca mandria lor e prea mare ca sa accepte asta

    RăspundețiȘtergere
  4. perfecta dreptate ,ca vorba lui Wurmbrand mai este si asta "daca norii acopera cerul si nu vezi soarele asta nu inseamna ca nu exista" .

    RăspundețiȘtergere