marți, 23 octombrie 2012

inca nu sunt sigur daca e bine ca scriu asta..

de cate ori am zis: voi citi mai mult din Biblie sau ma voi ruga mai mult, sau voi petrece timp cu Dumnezeu mai mult?

Vad acum, ori e o noua moda, ori am eu multi oameni noi in lista de facebook ori nu stiu, dar intru pe facebook si vad numai cuvinte frumoase, ca pana la urma asta sunt.. si na, din dorinta de a vedea cum sunt unele persoane am socializat, si spre uimirea mea, sunt 2 persoane diferite, una e persoana care posteaza psalmii si citate Biblice, si alta e persoana cu care chiar vorbesti, multi sau poate toti suntem asa, cate putin, dar pana cand?

Intoarcerea mea la Domnul s-a facut in timp indelungat si nu printr-o evanghelizare sau ca ma batea cineva la cap, ci datorita unui comportament diferit(eu ii vorbeam urat, el imi vorbea frumos, etc.).. ne plangem ca nu se pocaiesc oamenii, pai cum sa se pocaiasca daca tu nu esti diferit de lume. Unde e diferenta cand un pocait merge in oras si un nepocait merge in oras? beau aceeasi bere, poate se ascund cand fumeaza, dar oamenii nu vad nici o diferenta, si apoi ne miram ca o venit "X" la biserica si nu a stat decat 2 saptamani, pai normal!!!!!!!!!!!!
Pana cand de aici postam psalmi si pe dincolo facem nu stiu ce? pana cand?
Venirea Domnul are sa ne prinda pe multi in offside, de ce? pentru ca suntem oamenii care mergem la biserica, dam din cap si aprobam ce zice cel din fata care predica, "oh ,da , foarte adevarat", dar in momentele cand trebuie sa dovedim sau sa punem in aplicare suntem 0.(odata Paul washer predica si le spunea oamenilor, lucruri nu tocmai bune, si la sfarsit au inceput sa aplaude, si Paul Washer zice: "nu stiu de ce aplaudati ca despre voi vorbesc")
Vorbeam zilele trecute despre un pastor, si eu si cealalta persoana ziceam, ca e bun, ca e tare, ca predica pentru ce au nevoie oamenii, dar dupa mi-a venit in minte ca noi am slavit omul si nu pe Dumnezeu, unde am acordat noi credit lui Dumnezeu in ce am vorbit? nicaieri!!

Ma gandesc ca unii "nebuni" de oameni ai bisericii care nu impun reguli, dar care stiu ce fac, si lor insisi isi interzic unele chestii, sunt buni, de ce? pentru ca avand libertate asa de mare noi oamenii ne-o luam in cap si incepem sa facem muuuuuuuuuuuullte altele.
 Domnul Isus a fost pentru eliberare, pentru libertate, si noi nu avem nevoie de reguli, impuse de altii ci avem nevoie sa ascultam de Duhul Sfant, pentru ca El ne zice ce e bun si nu, noi trebuie sa ne impunem noua, si nu altora, sau altii noua.
LASA-TI DUHUL SFANT SA LUCREZE!
"nu putem fi legalisti de aia", nu zice nimeni sa fii legalist, iubeste-L pe Dumnezeu si dupa ai sa vezi ca nu e nevoie sa fii legalist sau altele, viata ta o sa se aseze, viata ta o sa devina simpla si frumoasa, nu avem nevoie de reguli, avem nevoie sa scapam de superficialitatea care ne cuprinde si ne tine tare, si noi o lasam sa stea, si avem nevoie sa cautam fata Domnului, si nu fata oamenilor!

pana cand?

6 comentarii:

  1. "pana cand?" e intrebare de baza in acest articol...si eu am avut ocazia sa socializez cu persoane din categorii diferite (una din categoria care posteaza citate Biblice si una din categoria care am vorbit)...si in unele dicutii cu cei cu care am vorbit am incercat sa duc discutia inspre Dumnezeu...cu unele persoane chiar am putut vorbi despre Dumnezeu....unii se pot intoarce la Dumnezeu prin evanghelizari,prin atunci cand treci printr-o incercare sau avand probleme de famnilie sau probleme personale...nici eu nu L-am cunoscut pe Dumnezeu printr-o evanghelizare , L-am cunoscut pas cu pas adica treptat...si am avut experiente cu Dumnezeu...

    Ascultam odata urmatoarele versuri:"Evanghelizarile de astazi se fac numai pentru pocaitii..ca pocaitii sa se pocaiasca"...si am ramas suprins si in gandirea mea am stat si am meditat la aceste vesuri...si m-am intrebat..cum sa se pocaiasca cei din lume daca eu/ei/noi facem ce face si lumea si venim duminica la biserica si ne dam asa de "sfintii" si in timpul saptamanii facem si aia si aia(adica ce face lumea)

    Ne-am obisnuit sa spunem ca fratele a predicat bine si ca sora sau fratele a cantat o cantare faina si ca canta frumos...sau mai spunem "ai vazut ce poezie a spus fratele sau sora?"....
    Ne-am obisnuit sa dam lauda oamenilor,ci nu lui Dumnezeu!

    Cred si eu ca nu avem nevoi de regulile impuse de altii si ca avem nevoi ca Duhul Sfant sa fie lasat sa lucreze..pentru ca Duhul Sfant indeamna,sfatuie,conduce si ne spune ce trebuie sa facem...aaa, si inca o chestiune..la unii oameni din biserica nu le place sa se spuna adevarul despre ei ca imediat a doua oara nu mai ai ce cautat la biserica in care ai crescut si te pune deoparte sau nu-ti mai da voie sa vii la acea biserica...

    Eu ma bizui pe Domnul din toata inima mea si ma incred in El pe deplin....pentru ca stiu ca El ma iubeste si eu Il iubesc pe El si stiu ca orice ar fii sunt dependent de El....

    Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi!

    P.S: Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciune ta;recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile! - Proverbe 3:5-6

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa ne ajute Domnul sa il cautam tot mai mult, constienti ca El e totul!

      Ștergere
    2. Amin!Domnul sa ne ajute la aceasta!

      Ștergere
  2. "pocait" este un cuvant greu.Mi-as dori ca toti cei care frecventeaza bisericile sa fie cu adevarat pocaiti.Dar a fi membru intr-o biserica este una si a fi pocait este cu totul altceva.Bunatatea Lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta.Ce intelegem noi din aceasta bunatate?

    RăspundețiȘtergere
  3. articolul tau este bine venit chiar daca unora poate nu o sa le convina, este nevoie ca astfel de lucruri sa fie spuse mai des.
    pe mine m-a pus pe ganduri...

    RăspundețiȘtergere