joi, 4 noiembrie 2010

o incercare

acum vreo 2 saptamani , o colega de a mea imi spune ca ea face colectie de bani vechi si zice ca ea are un vecin gard in gard care si el cica face colectie si nu stiu cum au facut ei schimb ea i-a dat baiatului 30 de bani nu stiu de care nu erau numai romanesti si el i-a dat tot 30 dar franci elvetieni , bun schimbul a fost facut fata nu stia nimic credea ca are bani vechi si i-a aratat si tatalui ei , iar acesta i-a zis sa se duca la banca pentru ca e posibil sa fie buni acei 30 de franci elvetieni , colega mea s-a dus la banca si i-a schimbat a luat pe ei 90lei (900 mii vechi) , acum ea nu stia ce sa faca sa ii dea inapoi sa nu ii dea , si i-a spus tatalui ei , tata uite am fost la banca si banii aia erau buni, ce sa fac? tatal ei pocait fiind ii spune corect si cinstit ar fi sa ii duci banii inapoi , colega mea s-a mai gandit un pic a luat banii si s-a dus la poarta acelui baiat , il cheama si ii spune poftim banii astia , el spune dar de ce ? ce sa fac cu ei? si ea ii spune banii aia care mi i-ai dat in schimbul la banii mei vechi sunt buni , la care baiatul spune stiu ca sunt buni am vrut sa vad daca credinta(religia) ta e asa cum se aude adica ca trebuie sa fiti drepti si cinstiti , si m-ai convins poti pastra acei bani .
Uite asa am ramas cu gura cascata cand am auzit la scoala, si ma gandeam daca eram eu in locul colegei , nu cred ca ma mai intorceam sa ii dau banii inapoi cel mai sigur ..intrebarea este ce ai fi facut tu?avem incercari de genu in fiecare zi , numai ca noi nu ne dam seama pentru ca nu mereu sunt asa de evidente , bine ca nici colega mea nu se gandea ca e o incercare de la Domnul , dupa ce a venit la scoala si mi-a povestit i-am zis parerea mea ca a fost o incercare si ca banii aceia sa ii pastreze pentru ca ea se mai indoia ce sa faca cu ei , si i-am zis sa ii accepte ca pe un cadou de la Domnul , pentru bunatatea ei....Faceti-L mandru pe Tatal vostru!!

Un comentariu:

  1. Ce frumos, multe persoane nu ar fi facut asa, dar uite ca mai exista si oameni cinstiti pe lumea asta care decate din ce in ce mai mult.

    RăspundețiȘtergere