luni, 13 februarie 2012

Cat de ipocriti putem fi?
Pana unde si cat o sa mergem asa?
De ce este nevoie ca sa fim treziti? Sa trecem pe langa moarte?
CAT?cat? CAT o sa mai mergem asa?
Uneori nici macar nu constientizam , si credem ca suntem cineva sau altcineva, cand de fapt suntem nimic, zero , nada.Cand o sa incepem sa traim ce vorbim , ceea ce ne rugam? Cand o sa incepem sa mergem impotriva curentului si nu cu el .
Cuvantul ne indeamna la asta , predicatori , Dumnezeu insusi , si noi tot pe ale noastre le tinem, avem momente cand parca suntem constienti ,dar dupa iar parca ni se iau mintile.

Mor "vedete" si le dam importanta mai mare decat trebuie , a murit Vedeta cea mai importanta , Domnul Isus , de ce il punem mereu pe locul 2?
Odata si odata o sa fim treziti , si dupa cum merge lumea asta (sper sa nu fie asa) trezirea nu o sa fie prea frumosa cu flori si mic dejun la pat,ci ori traiesti cum zice Domnul ori o sa arzi o vesnicie, e de ajuns o vesnicie, ca doar nu exista 2.

Odata am intrebat pe o colega de ce nu merge la pocaiti la biserica , daca pe ea bunicii au dus-o de mica la biserica si a fost pe langa pocaiti, raspunsul ei mi s-a parut tras de par dar asta a fost si l-a spus si destul de simplu " nu pot renunta la machiaj , cercei si unele chestii", de acum creierul meu procesa ce sa ii zic ce sa ii zic , i-am zis sa o ia incet numai sa mearga la Domnul si sa traiasca cu El , insa nu a vrut.

O alta colega intr-o zi , zice ca ea se pocaieste, pe moment eram bucuros pentru ea , apoi dintr-o data mi-a venit in cap , stai ca ea nu o sa reuseasca, (asta mi-a venit in cap pentru ca acea persoana este o persoana foarte schimbatoare , si merge dupa cum bate vantul, sa zic asa), si nu numai ca e schimbatoare dar zilele treceau si in comportamentul ei nu se vedea nimic , am intrebat-o care e situatia , a zis ca ea nu e asa , ca ea stie ce face si o sa se indrepte treptat, stiti ce sa intamplat cu "persoana" care cand mi-a zis ca se pocaieste parea ca e in stare sa mute muntii , nici macar nu vrea sa mai auda de pocainta.

Poate nu suntem ca aceste 2 exemple , insa sa avem grija cum suntem , destul de des la biserica unde merg se zice sa ne cercetam , sa ne intrebam ceva sau altceva ca sa vedem daca suntem pe drumul bun, hai sa ne intrebam pe noi si apoi sa IL intrebam si pe El.
Poate ca suntem crestini , am auzit odata o vorba foarte interesanta, si suna cam asa" In timp ce ateii nu cred in Dumnezeu , crestinii se comporta ca si cum El nu ar exista", am stat si m-am gandit nu prea mult si am vazut ca asa e.

Hai sa incepem sa fim crestini care stiu ca Dumnezeu exista, si sa traim ca atare.

3 comentarii:

  1. E important ce poate face Dumnezeu dintr-un om care se afla in suferinta!cat de frumos il slefuieste si il pregateste pt cer....dar e important ca acel om sa se lase cu adevarat schimbat, transformat de Dumnezeu si prin atitudinea lui sa ii faca si pe altii sa isi doreasca schimbare in viata lor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum explici ! si e foarte adevarat ce spui , desi noua ni se pare poate ceva mai diferit decat ar trebui :D

    RăspundețiȘtergere